Pál György
2013-07-16 20:42:15
A tavalyi évben egy másik iskolában atlétika edzőit szereztem, ezután pedig karate sportágban itt. A két képzés színvonalát nem lehet egy lapon emlegetni! Itt profi, hozzáértő tanárok, kidolgozott jegyzetek, segítőkészség fogadott. A képzés egészét áthatotta az érzés, hogy fontos, hogy megfelelő tudást kapjak, és sikeres legyen a vizsga. Mindenkinek tudom javasolni, és fogom is ajánlani ezt az iskolát!
Bíróné Úri Márta
2013-06-17 22:02:42
Szeretném megköszönni a Bibarc Tünde vezette képzés minden tanárának,hogy segített bennünket az edzői képzésben.A hosszú hónapok alatt ránk zúduló tudáslavina mögött mindig ott volt a humánus hozzáállás.Kérdéseinkre mindig kaptunk gyors, megnyugtató választ.Sikeresen túl vagyunk már a vizsgákon,köszönjük a segítséget és kívánunk a továbbiakban legalább ilyen igyekvő:-), tudásszomjas csapatot,jó egészséget és kitartást a további munkához!
Árvai Balázs
2013-06-13 08:32:39
Egy éves közös munkánkat nagyon sokban segítette a tanárok és ügyintézők lelkiismeretes munkája és minden esetben segítőkész hozzáállása. Hiszem, hogy az elméletben megszerzett tudás bázis Major Attila gyakorlati vezetésével a legjobb, amit ilyen rövid idő alatt elsajátíthattunk. Felelős sportszakemberként szeretném megköszönni a Bibarc Tünde Fitness School minden munkatársának, hogy hozzájárultak egyesületünk 3 trénerének fitness – testépítő edzői kvalifikációjához. Árvai Balázs Sportmanager ForFit SE Eger
Prokaj Béla
2013-06-11 18:29:07
Kezdetben nem éreztem magamban annyi önbizalmat,hogy ezt a képzést sikeresen elvégezzem.Nagyon sokat köszönhetek Tündi biztató szavainak,melyek mindig új lendületet adtak.Hálásan köszönöm minden tanárnak,hogy segített az eredményes felkészülésben.Minden kezdő sportoktató és sportedző jelöltnek bátran ajánlom ezt a képzési formát,és Bibarc Tünde profi csapatát.További munkájukhoz sok sikert,és jó egészséget kívánok.
Kropkó Péter
2013-06-04 20:45:56
Nekem fontos megerősítés volt egy része, továbbá új dimenziókat nyitott meg a triatlon fejlesztésében is, és persze mégtöbb kérdést vetít előre. A fittnesz vér nem csak a magyar sportban, de a sport oktatásban is új lendületet ad fiatalosságával, és még inkább fenntartható, egészségcentrikus modern gondolkodásával. Köszönjük Tünde visszük tovább a gondolatokat, és igyekszünk terjeszteni, mert az élsport is lehet káros, de alapvetően joguk van egészségesnek maradni, és az amatőröknek sem akkor kell "leereszteni a sorompót amikor elment a vonat".

Sportedzőképzés - Bibarc Tünde Fitness School | OKJs Sportedző képzések

Bejelentkezés
Mivel foglalkozik egy sportedző? Mivel foglalkozik egy sportedző?
Elsőre talán nem gondolnánk, de egy sportedző munkája sokkal összetettebb és felelősségteljesebb annál, mint hogy eldöntse, két vagy három kör futás legyen a bemelegítés, és huszonöt vagy harminc fekvőtámaszt kelljen időre megcsinálni.
Mai bejegyzésünkben arról írunk részletekbe menően, milyen feladatai és felelősségei vannak egy sportedzőnek. Szó lesz továbbá arról is, milyen elhelyezkedési és karrier-lehetőségek várnak arra, aki ezt a szakmát választja.
 
Kihozni másokból a maximumot
 
A sportedzők segítenek abban, hogy növendékeik sporttevékenységben vehessenek részt, és hogy elérhessék teljesítőképességük határát. Segíthetnek profi sportolókat vagy kisebb közösségek, iskolák sportcsapatait is – a közös vonás, hogy tanítványakat a mozgás és a sport szeretetére nevelik, és teljesítményük növelését segítik elő. Szerepük lehet továbbá hatrányos helyzetűek és gyerekek edzésében is, hozzásegítve őket a teljesebb élethez.
 
A sportedzők a bennünk szunnyadó képességeket segítenek kiaknázni azáltal, hogy beazonosítják, mire van ehhez szükség, majd összeállítanak és segítenek végrehajtani egy edzéstervet, amely alkalmas a kitűzött céljaink elérésére. Bármilyen csapat vagy egyéni sportoló edzéséről legyen is szó, az edzőség lényegi része a tanítványok fizikai és szellemi erejének, állóképességének növelése, és egy támogató környezet megteremtése, amely lehetővé teszi, hogy a sportolók kihozzák magukból a maximumot.
 
Az alábbiakban felsoroljuk egy sportedző legfontosabb tevékenységeit és felelősségeit. Látható, hogy meglehetősen hosszú listáról van szó, amely reményeink szerint árnyaltabb képet ad arról, mennyire összetett szakmáról beszélünk.
 
Teljesítménymenedzsment
 
 • sportolók tevékenységének kiértékelése és visszajelzés adása, kombinálva az építő kritikát a pozitív üzenettel, motiválással
 • a tanítványok erősségeinek és gyengeségeinek azonosítása, meghatározva a fejlesztendő területeket
 • az utasítások tiszta, érthető kommunikálása
 • egy mozgásfolyamat helyes kivitelezésének demonstrálása, a legkisebb elemekre lebontva
 • önbizalom és önbecsülés erősítése a növendékekben, fizikai és szellemi fejlődésük elősegítése
 • szakértelem szerzése az emberi test anatómiájában, sporttudományban, sportpszichológiában és táplálkozástudományban
 • együttműködés a teljesítménymenedzsmentben részt vevő egyéb szereplőkkel (orvosok, masszőrök, pszichológusok, táplálkozásszakértők…)
 • kifogástalan jogi és etikai normáknak megfelelő eljárás az edzőségben, különös tekintettel a gyerekek egészségére és biztonságára
 
Tervezés és adminisztráció

 • egyénre szabott edzéstervek összeállítása
 • sportolók teljesítményének, eredményeinek dokumentálása
 • a növendékek szintjének megfelelő sportesemények felkutatása
 • a sporteseményekre eljutás segítése (pl. autóval fuvarozás)
 • versenyen, sporteseményen a növendékek koordinálása a versenyszabályzatnak megfelelően
 • szponzorok keresése és velük történő tárgyalás
 • saját munkaterv létrehozása
 • sportedzői szolgáltatás reklámozása (ha szabadúszó edzőről beszélünk)
 
Elhelyezkedés és karrierlehetőség

Sportedzőként több lehetőségünk is van az elhelyezkedésre. A különböző munkáltatók különböző feladatokkal illetve juttatással járnak, ezért érdemes több lehetőséget is megvizsgálni, mielőtt valahová szerződünk. A lehetséges munkahelyek listája, a teljesség igénye nélkül:
 
 • jótékonysági sportalapítványok, helyi szervezetek
 • iskolák
 • főiskolák, egyetemek
 • állami sportszervezetek
 • magántulajdonban lévő sportklubok
 • szállodák
 • fitness- és szabadidőközpontok
 
Lehetséges természetesen hivatásos sportolók privát edzőjeként is dolgozni, egyéni vállalkozóként – ebben a helyzetben azonban különösen jó eredményekre és magas fokú szakértelemre van szükség a biztos megélhetéshez.
 
Az edzői kvalitások elsajátítása és fejlesztése, valamint a jó hírnév megszerzése időigényes feladat. Emiatt a szakmai előmenetel gyorsasága a tehetség és elhivatottság, na meg egy kis szerencse függvénye. Fontos megjegyeznünk, hogy sajnos hazánkban jóval limitáltabbak a sportedzők lehetőségei, így aki ezt a szakmát fontolgatja, előnyös, ha hajlandó (legalább átmeneti jelleggel) új lakhelyre, akár külföldre költözni.
 
Ha magánedzőként dolgozunk, úgy a sportedzői karrierünk alakulása attól is függ, hogy milyen hatékonyan tudjuk „eladni magunkat” - azaz szolgáltatásunkat marketing-eszközökkel támogatni, reklámozni. Érdemes megfontolni azt a lehetőséget is, hogy több sportág versenyzőit edzzük, így nagyobb ügyfélkört tudunk kialakítani, és megélhetésünk is biztosabb lábakon áll majd.
 
Amennyiben a sportedzői szakma felkeltette érdeklődésed, és szeretnél többet megtudni arról, hogyan válhatsz sikeres trénerré, keress meg minket, szívesen segítünk! 

 
 


vissza
A sportedzokepzes.hu weboldal sütiket használ a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához és forgalmuk elemzéséhez.
További információt kérek!
A rendben gomb megnyomásával Ön beleegyezik a sütik használatába.
Rendben