Pál György
2013-07-16 20:42:15
A tavalyi évben egy másik iskolában atlétika edzőit szereztem, ezután pedig karate sportágban itt. A két képzés színvonalát nem lehet egy lapon emlegetni! Itt profi, hozzáértő tanárok, kidolgozott jegyzetek, segítőkészség fogadott. A képzés egészét áthatotta az érzés, hogy fontos, hogy megfelelő tudást kapjak, és sikeres legyen a vizsga. Mindenkinek tudom javasolni, és fogom is ajánlani ezt az iskolát!
Bíróné Úri Márta
2013-06-17 22:02:42
Szeretném megköszönni a Bibarc Tünde vezette képzés minden tanárának,hogy segített bennünket az edzői képzésben.A hosszú hónapok alatt ránk zúduló tudáslavina mögött mindig ott volt a humánus hozzáállás.Kérdéseinkre mindig kaptunk gyors, megnyugtató választ.Sikeresen túl vagyunk már a vizsgákon,köszönjük a segítséget és kívánunk a továbbiakban legalább ilyen igyekvő:-), tudásszomjas csapatot,jó egészséget és kitartást a további munkához!
Árvai Balázs
2013-06-13 08:32:39
Egy éves közös munkánkat nagyon sokban segítette a tanárok és ügyintézők lelkiismeretes munkája és minden esetben segítőkész hozzáállása. Hiszem, hogy az elméletben megszerzett tudás bázis Major Attila gyakorlati vezetésével a legjobb, amit ilyen rövid idő alatt elsajátíthattunk. Felelős sportszakemberként szeretném megköszönni a Bibarc Tünde Fitness School minden munkatársának, hogy hozzájárultak egyesületünk 3 trénerének fitness – testépítő edzői kvalifikációjához. Árvai Balázs Sportmanager ForFit SE Eger
Prokaj Béla
2013-06-11 18:29:07
Kezdetben nem éreztem magamban annyi önbizalmat,hogy ezt a képzést sikeresen elvégezzem.Nagyon sokat köszönhetek Tündi biztató szavainak,melyek mindig új lendületet adtak.Hálásan köszönöm minden tanárnak,hogy segített az eredményes felkészülésben.Minden kezdő sportoktató és sportedző jelöltnek bátran ajánlom ezt a képzési formát,és Bibarc Tünde profi csapatát.További munkájukhoz sok sikert,és jó egészséget kívánok.
Kropkó Péter
2013-06-04 20:45:56
Nekem fontos megerősítés volt egy része, továbbá új dimenziókat nyitott meg a triatlon fejlesztésében is, és persze mégtöbb kérdést vetít előre. A fittnesz vér nem csak a magyar sportban, de a sport oktatásban is új lendületet ad fiatalosságával, és még inkább fenntartható, egészségcentrikus modern gondolkodásával. Köszönjük Tünde visszük tovább a gondolatokat, és igyekszünk terjeszteni, mert az élsport is lehet káros, de alapvetően joguk van egészségesnek maradni, és az amatőröknek sem akkor kell "leereszteni a sorompót amikor elment a vonat".

Sportedzőképzés - Bibarc Tünde Fitness School | OKJs Sportedző képzések

Bejelentkezés
Sportedző leszek! De milyen sportágban? Sportedző leszek! De milyen sportágban?
Mai bejegyzésünkben arról írunk, mi alapján válasszunk sportágat, ha szakmai szemszögből akarjuk meghozni a döntést. Akik sportedzők szeretnének lenni, de nem tudnak dönteni afelől, melyik sportban, két fő szempontot kell, hogy figyelembe vegyenek: a személyes tapasztalatot és az elhivatottságot, azaz a szenvedélyt az adott sportág iránt.
Tapasztalat
 
Ha sportedzői karriert szeretnénk építeni, természetesen a legkézenfekvőbb abban a sportágban gondolkodni, amiben a legnagyobb tapasztalatunk van. Ez két oknál fogva is fontos: szakmai és pszichológiai szempontból.
 
Egyfelől ha komoly tapasztalatunk van egy adott sportban, sokkal könnyebben tudjuk az általunk edzett növendékeknek demonstrálni egy mozdulatsor helyes végrehajtását. Emellett – mivel van egy konkrét elképzelésünk az ideális technikáról – könnyebben észrevesszük a növendékek mozgásában a hibákat, és gyorsabban ki tudjuk azokat javítani. A sportágban szerzett tapasztalat segítségével könnyebb lesz olyan edzésterveket kidolgoznunk, amelyek maximalizálják a tanítványok teljesítményét.
 
Az általunk tanított sportágban szerzett tapasztalat azonban lélektani szempontból is fontos. Ha évekig űztük valamely sportágat, sokkal jobban fogunk tudni azonosulni tanítványaink problémáival, hiszen jó eséllyel mi magunk is átéltük azokat. Egy (volt) súlyemelő egészen másképp fogja látni, ha úszó tanítványának családi okok miatt nem megfelelő a hajnali edzés.
 
A fenti okok miatt ha nincs is évek rutinja mögöttünk abban a sportágban, amit tanítani szeretnénk, nagyon fontos, hogy tapasztalatot szerezzünk benne (a szakmai okok miatt), valamint, hogy felvegyük a kapcsolatot olyanokkal, akik versenyszerűen űzték azt a sportot (a pszichológiai okok miatt).
 
Szenvedély és tájékozottság

Előfordulhat, hogy nincs versenyzői tapasztalatunk abban a sportágban, amit igazán szeretnénk tanítani. Ebben az esetben a legfontosabb választási szempont, hogy meglegyen bennünk egy erős szenvedély az adott sport iránt.
 
Nem feltétlen kell NB1-es múlttal rendelkezni ahhoz, hogy valakiből futballedző legyen. De meg kell lennie az adott sport iránti alázatnak és szenvedélynek, másképp nem válhat jó edző belőlünk. Ez a szenvedély azt is jelenti, hogy maximálisan tájékozottak vagyunk sportág hazai és nemzetközi helyzetével: a csapatok összetételével, a játékosok erősségeivel, gyengeségeivel, a legújabb csapatszintű taktikák vagy egyéni szintű technikák alakulásával – és ez még csak a kezdet. A szenvedély ugyanis azt is jelenti, hogy a legalapvetőbb elemektől kiindulva képezzük magunkat az edzőségre. Tisztában kell lennünk a legkorszerűbb edzésmódszerekkel, anatómiai ismeretekkel, a technikát fejlesztő gyakorlatok széles skálájával, és adott esetben a táplálkozástudomány vívmányaival is.
 
Ha megvan bennünk a szenvedély és a hajlandóság, hogy időt és energiát nem kímélve edzővé váljunk a válaszott sportágban, úgy a legjobb választás egy olyan sportedzői képzés, ahol tapasztalt szakemberektől sajátíthatjuk el a fent említett ismereteket.
 
 
 


vissza
A sportedzokepzes.hu weboldal sütiket használ a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához és forgalmuk elemzéséhez.
További információt kérek!
A rendben gomb megnyomásával Ön beleegyezik a sütik használatába.
Rendben