Pál György
2013-07-16 20:42:15
A tavalyi évben egy másik iskolában atlétika edzőit szereztem, ezután pedig karate sportágban itt. A két képzés színvonalát nem lehet egy lapon emlegetni! Itt profi, hozzáértő tanárok, kidolgozott jegyzetek, segítőkészség fogadott. A képzés egészét áthatotta az érzés, hogy fontos, hogy megfelelő tudást kapjak, és sikeres legyen a vizsga. Mindenkinek tudom javasolni, és fogom is ajánlani ezt az iskolát!
Bíróné Úri Márta
2013-06-17 22:02:42
Szeretném megköszönni a Bibarc Tünde vezette képzés minden tanárának,hogy segített bennünket az edzői képzésben.A hosszú hónapok alatt ránk zúduló tudáslavina mögött mindig ott volt a humánus hozzáállás.Kérdéseinkre mindig kaptunk gyors, megnyugtató választ.Sikeresen túl vagyunk már a vizsgákon,köszönjük a segítséget és kívánunk a továbbiakban legalább ilyen igyekvő:-), tudásszomjas csapatot,jó egészséget és kitartást a további munkához!
Árvai Balázs
2013-06-13 08:32:39
Egy éves közös munkánkat nagyon sokban segítette a tanárok és ügyintézők lelkiismeretes munkája és minden esetben segítőkész hozzáállása. Hiszem, hogy az elméletben megszerzett tudás bázis Major Attila gyakorlati vezetésével a legjobb, amit ilyen rövid idő alatt elsajátíthattunk. Felelős sportszakemberként szeretném megköszönni a Bibarc Tünde Fitness School minden munkatársának, hogy hozzájárultak egyesületünk 3 trénerének fitness – testépítő edzői kvalifikációjához. Árvai Balázs Sportmanager ForFit SE Eger
Prokaj Béla
2013-06-11 18:29:07
Kezdetben nem éreztem magamban annyi önbizalmat,hogy ezt a képzést sikeresen elvégezzem.Nagyon sokat köszönhetek Tündi biztató szavainak,melyek mindig új lendületet adtak.Hálásan köszönöm minden tanárnak,hogy segített az eredményes felkészülésben.Minden kezdő sportoktató és sportedző jelöltnek bátran ajánlom ezt a képzési formát,és Bibarc Tünde profi csapatát.További munkájukhoz sok sikert,és jó egészséget kívánok.
Kropkó Péter
2013-06-04 20:45:56
Nekem fontos megerősítés volt egy része, továbbá új dimenziókat nyitott meg a triatlon fejlesztésében is, és persze mégtöbb kérdést vetít előre. A fittnesz vér nem csak a magyar sportban, de a sport oktatásban is új lendületet ad fiatalosságával, és még inkább fenntartható, egészségcentrikus modern gondolkodásával. Köszönjük Tünde visszük tovább a gondolatokat, és igyekszünk terjeszteni, mert az élsport is lehet káros, de alapvetően joguk van egészségesnek maradni, és az amatőröknek sem akkor kell "leereszteni a sorompót amikor elment a vonat".

Sportedzőképzés - Bibarc Tünde Fitness School | OKJs Sportedző képzések

Bejelentkezés
Sportedző szeretnék lenni! Milyen utat kell bejárnom? Sportedző szeretnék lenni! Milyen utat kell bejárnom?
A sportedzői képzésben kurzusokra bontva sajátíthatjuk el a szükséges ismereteket. A kurzusok közt szerepelnek elméleti és gyakorlati jellegűek is, azonban a csoportosítás szempontjából jobb, ha általános és specifikus ismereteket tanító kurzusokra bontjuk a képzést.
Mai bejegyzésünkben arról írunk, milyen ismeretek elsajátítása szükséges ahhoz, hogy valakiből sportedző váljon. Fontos leszögezni, hogy „sportedző” alatt itt szakirányú végzettséggel rendelkező szakembert értünk. Jelenleg Magyarországon ilyen végzettséget kizárólag OKJ-s (Országos Képzési Jegyzékben szereplő) képzés keretében lehet szerezni. Cikkünkben a sportedzői képzések tematikájáról lesz szó, valamint arról, milyen előnyökkel jár egy OKJ-s képzésre való beiratkozás.
 
Általános ismeretek
 
Mint azt korábban írtuk, egy sportedzőnek nem csak a sportághoz kapcsolódó tudás elsajátítása a feladata, hanem olyan alapvető sporttudományi ismereteké, amelyek minden edző számára elengedhetetlenek. Ide tartozik a fiziológiai és a pszichológiai szaktudás, amelyek magas fokú elsajátítása különbözteti meg a jó edzőt a kiválótól.
 
Fiziológiai szaktudás
 
Egy sportedző számára elengedhetetlen, hogy tisztában legyen az emberi test felépítésével, terhelhetőségével, az izmok (kiváltképp a vázizmok) funkcióival. Emiatt fontos, hogy egy sportedzői képzés tartalmazzon sportegészségügyi és edzéselméleti kurzust. Ezeken a kurzusokon olyan ismereteket sajátíthatunk el, amelyekre egész sportedzői karrierünk során építkezhetünk; például megtanulhatjuk, milyen általános érvényű szabályokat kell figyelembe venni egy edzésterv kialakításakor, vagy mi az edzés utáni nyújtás funkciója, és hogyan kell az adott sportág által igénybe vett izomcsoportok esetében helyesen elvégezni.
 
Pszichológiai szaktudás
 
Amint korábbi blogbejegyzésünkben arról már szó volt, a sportedzői tevékenység rendkívül összetett, és a növendékek lelki és szellemi támogatása ugyanúgy fontos része, mint a technikájuk tökéletesre csiszolása vagy az állóképességük maximalizálása. Ezért elengedhetetlen, hogy a sportedzői OKJ-s képzésben helye legyen az olyan kurzusoknak, mint a sportpedagógia és a sportlélektan. Az ezeken a kurzusokon megtanultak akkor is hasznunkra lesznek, ha egyéni sportolókat edzünk, és akkor is, ha egy (vagy több) csapatot.
 
Specifikus ismeretek
 
Természetesen egy adott sportágban sikeres edzővé váláshoz nem elég az általános ismeretek elsajátítása, a sportágspecifikus tudás az, amely lehetővé teszi, hogy sikerrel edzhessük leendő növendékeinket. Elméleti oldalról megismerkedhetünk a sportág történelmével, kiemelve a legfontosabb leckéket; a sport mozdulatsorainak helyes kivitelezésével, és a terhelt izmokkal, ízületekkel; a sikeres sportolók edzéstervével és étrendjével. Nyilvánvalóan az elmélet itt csak akkor hasznosul, ha az gyakorlati tudással párosul. Ezért rendkívül fontos, hogy az OKJ-s képzésben szerepeljen szakmai gyakorlat, ahol a tanultakat kipróbálhatjuk, begyakorolhatjuk.
 
OKJ-s képzések előnyei

Az OKJ-s képzéseknek számos előnye van, mi a gyakorlatiasságot, a hallgatói jogviszonyt és a képzés gyors ütemét emelnénk ki. Mivel az OKJ-s képzések jóval rövidebbek, mint a főiskolai és egyetemi képzések, ezért a tananyag gyakran válogatottabb kurzusokból épül fel, a tananyag kizárólag azokat az ismereteket tartalmazza, amelyek valóban hasznunkra lesznek az adott szakma űzésekor. Fontos megemlíteni azt is, hogy OKJ-s képzésre beiratkozva szinte minden olyan kedvezményt és támogatást igénybe vehetünk, ami egy nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgatónak jár (például utazási kedvezményt és egészségbiztosítást). Végül, de nem utolsósorban: az OKJ-s képzések időtartama jellemzően 2-3 félév, ennek köszönhetően sokkal gyorsabban munkába állhatunk a végzettségünknek megfelelő területen, és hamarabb kezdhetjük el a karrierépítést.

Amennyiben a sportedzői szakma felkeltette érdeklődésed, és szeretnél többet megtudni arról, hogyan válhatsz sikeres trénerré, keress meg minket, szívesen segítünk! 

 

 
 


vissza
A sportedzokepzes.hu weboldal sütiket használ a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához és forgalmuk elemzéséhez.
További információt kérek!
A rendben gomb megnyomásával Ön beleegyezik a sütik használatába.
Rendben